5 neshta koito da vzemete pod vnimanie kogato si kupuvate pvc dograma

5 Неща, Които Да Вземете Под Внимание При Избора На PVC Дограма

Ако мислите да закупувате PVC дограма то е много добре да знаете какво точно търсите и какво се предлага, за да направите добър избор при покупката си. Ето 5 и важни неща, които да вземете под внимание преди да направите своя избор.

Енергийна Ефективност

energiina-efektivnost-na-pvc-dograma
all levels of energy efficiency from A to G

Първото и едно от най- важните неща, които да вземете под внимание е енергийната ефективност на дограмата. ПВЦ дограмите са известни като добър топлоизолатор, но въпреки това трябва да сте внимателни с по- нискокачествените профили на пазара. Прозорците с високо ниво на топлоизолация са с по- високи цени, но са една добра инвестиция в бъдещето.

Дебелина на стъклото

debelina-na-stukloto-pvc-dograma
photo of pvc profile with triple glazing

Когато купувате PVC дограма е много важно и да гледате какво точно е стъклото и каква е неговата дебелина. То може да бъде закалено ламинирано стъкло или нормално флоатно стъкло. Всеки прозорец трябва да е с:

  • Единично остъкляване (6мм)
  • Двойно остъкляване (6 мм стъкло/ 16 мм инертен газов слой/ 6мм стъкло)
  • Тройно остъкляване (4 мм стъкло/ 12 мм инертен газов слой/ 4 мм стъкло/ 12 мм интертен газов слой/ 4 мм стъкло)

Профил

Камерните профили на PVC дограмата играят важна роля в нейното качество. Колкото повече камери – толкова по- голяма енергийна ефективност. Освен за това, повечето камери са нужни, защото те дават възможността за поставяне на метални армировки.

Уплътнения

pvc-dograma-uplatneniq

Трябва да търсите 2 вида уплътнения. Първите са около стъклото, потърсете пропуски в ъглите. Освен това понякога тези уплътнения се разтягат по време на монтаж и след време се свиват назад, което остава празнина в ъглите. Другия вид уплътнения са тези, върху вътрешните облицовки.

Движещи се части

 

dvijeshti-se-chasti-pvc-dogramaTe обикновено имат гаранция около 2 години, затова трябва да проверите предварително.

Дръжките трябва да са добре фиксирани и да не се клатят.

Панти – също трябва да са стабилни, здрави и от неръждаема стомана. Понякога производителите ги правят с цинково покритие при което те ръждясват с времето. Един бърз трик как може да разберете дали са с цинково покритие или не – чрез магнит. Ако той не се задържа, то значи винтовете са от неръждаема стомана.

Гаранция

Колкото по- дълга е гаранцията толкова по- уверен е производителя в своя продукт. Избирайте PVC профили с поне 10+ години гаранция. Освен това не забравяйте да прочетете внимателно правилата на гаранцията. Въпросите, които да си зададете са:

  • Дължина на гаранцията
  • Какви дефекти покрива
  • По какъв начин се поправят нередности

Разгледай всички PVC профили в нашия сайт

Винаги купувайте новата си дограма от утвърдени и надеждни дистрибутори! Това ще Ви подсигури по- високо качество и обслужване!

Ако имате нужда от още информация не се колебайте да зададете своя въпрос на телефон 088 845 0457.

 

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *