Летящо крило

Гаражни врати тип летящо крило

Врата тип летящо крило

Гаражните врати тип “летящо крило” (махови) са производство на немската фирма Novoferm GmbH. Произведени са от поцинкована стоманена ламарина с полимерно двустранно прахово покритие, осигуряващо висока антикорозионна защита. Вратите от този тип, модел Rees, са без изолация, на вертикални линии. Вратите са произведени по стандартни размери в Германия с гаранцията на немската прецизност и качество. Маховите врати са предназначени както за домашни единични врати, така  и за общи подходи.

Структура

E. Боя- последния най-горен пласт е висококачествена боядисана повърхност, която допринася за привлекателния вид на вратата.

D. Грунд – допринася за максималната защита срещу корозия

C. Предварителна подготовка – оптимално обезмасляване на галванизираната повърхност

B. Галванизирано-поцинкована цинко-алуминиева база – три пъти по-сигурно срещу корозия от поцинковането

А. Стомана – основен материал

Гаражната врата тип “летящо крило” (махова) се движи нагоре по релси над светлия отвор, като по средата на хода се изнася напред и в отворено положение се прибира и застава хоризонтално под тавана.

Конструкцията на този тип гаражна врата е създадена, така че да не зависи от големината на трегера. Дори и при липса на какъвто и да е трегер, монтажът им е възможен.

Схема 1
Схема 2

Маховите врати имат буферна система, която допринася за лекото и безопасно спиране на вратата, дори и при ръчно отваряне в крайна точка.

Летящото крило е снабдено с тристранна каса с правоъгълно сечение, изработена от поцинкован метал. От двете страни на гаражната врата са разположени комплект поцинковани регулируеми пружини, които блансират отварянето/ затварянето на вратата дори и на ръка.

Схема 3

Гаражните махови врати тип “летящо крило” са с над 20 поръчкови размери, стандартно окомплектовани. Има възможност за поръчка от Германия на нестандартни размери по отвора на клиента. Стандартно вратите са в два основни цвята – бял RAL 9016 и кафяв RAL8014.

Конструкцията на летящите крила дава възможност за вграждане на пешеходна врата по желание на клиента. В зависимост от индивидуалното изискване на всеки клиент, гаражната врата тип “летящо крило” може да се отваря и затваря ръчно, като заключването става с брава. За допълнителен комфорт може да бъде монтиран и двигател за автоматично отваряне с дистанционно управление. И в двата случая боравенето с вратата не би затруднило дори дете, благодарение на стабилната и балансирана конструкция.

Автоматизация

В случаите, когато над светлия отвор над гаража няма никакво разстояние и не позволява  да се монатира стандартен мотор за автоматично отваряне,  немските спрециалисти са разработили и създали автоматичната задвижваща система VivoPort на фирмата Novoferm GmbH. Монтира се на самото крило. Моторът не се нуждае от допълнително място над касата на вратата. Има опция за аварийно отваряне при необходимост.