Индустриални врати

Секционни индустриални врати

Секционна индустриална врата

За сферата на индустрията фирма “Dormasystems” предлага промишлени секционни врати. Изработени са от панели на италианската фирма Sicom и са с дебелина 43мм. Конструкцията им се състои от два слоя поцинкована галванизирана стоманена ламарина с полимерно покритие, осигуряващо доживотна гаранция против корозия. Пълнежът между тях е пенополиуретанова пяна с висока плътност. Този тип врати е подходящ за халета, складови помещения, сервизи, автомивки и други, като осигурява висок коефициент на термо- и шумоизолация.

Металната окомплектовка на вратите е производство на холандската фирма DOCO International. Изработена е от галванизирана стомана, защитена от появата на корозия. Движението се извършва посредством торсионни пружини, чийто размер е прецизно изчислен от специалисти. Правилният избор на точната пружина за дадена врата е изключително важен за нейното балансиране и лесното и безпроблемно задвижване. При по-големи и тежки врати се поставя специална сърцевина в пружините, за допълнителна здравина и сигурност.

Секционна индустриална врата

По дължината на всеки секционен панел има вградени по два усилващи профила, а при индустриални врати по-широки от 5000мм се монтира допълнителен усилващ омега-профил, за по-голяма сигурност и здравина.

Схема

Четирите страни на промишлената секционна врата са снабдени с гумено уплътнение, което освен, че   допринася за високата топло и термоизолация, предпазва от влизане на прах, шум, насекоми или други дребни вредители в помещението.

Контур на отваряне

Контурът на отваряне на индустриалните секционни врати зависи от пространството, което е над светлия отвор до тавана. Необходимият минимум за този тип врати е 300 мм!

Стандартен контур /SL/

Контур SL

При него трегерът е 300мм и вратата завива над светлия отвор под прав ъгъл и в отворено положение застава хоризонтално под тавана.

Висок контур /HL/

Контур HL

При този тип контур на отваряне трегерът е ≥1000мм. В този случай вратата се качва вертикално над светлия отвор максимално нагоре и едва тогава завива на 90º хоризонтално по тавана

Вертикален контур /VL/

Контур VL

Ако пространството над светлия отвор е по-голямо или равно на височината на самия отвор, е възможно промишлената врата да не свива хоризонтално по тавана, а да се вдига изцяло вертикално нагоре по релси – тип “гилотина”.

Дизайн

Панелите за промишлените врати са на хоризонтални линии. Стандартните цветове са бяло RAL9002 и сиво RAL9006 .Пожелание на клиента панелите могат да бъдат боядисани по каталога RAL.

Дизайн 1

За осигуряване на допълнителна светлина в помещението, в панелите на индустриалната врата могат да бъдат вградени прозорци. Тяхното количество и вид зависи от размера на вратата и предпочитанията на клиента.

Дизайн 2

Освен това можем да изработим и  прозрачен панел от алуминиева  рамка с единичен плексиглас или двоен плексопакет, наречен Full Vision. Според индивидуалните проекти и изисквания, всяка промишлена секционна врата може да бъде произведена с 1, 2 или повече прозрачни панели.

  • В секционните индустриални врати може да бъде изработене и вградена по-малка пешеходна врата за улеснение на преминаващите.
  • Промишлените секционни врати могат да се задвижват ръчно, посредством верижно-зъбен механизъм.
Механизъм

Вратите могат да се задвижват чрез електродвигател. Ние предлагаме електродвигателите на немската фирма Elektromaten Gmbh, наложила се като световен лидер в производството на автоматика за промишления сектор. В зависимост от големината на вратата и интензитета на натовареност се избира конкретен модел. Моторите са окомплектовани с бутониера и верига за аварийно отваряне. Двигателите и управленията  имат различни опции за защита и автоматизация.

Секционните врати могат да се отварят и затварят ръчно..

Механизъм

Има възможност задвижването да става посредством верижен механизъм или с двигател. Управлението на мотора се усъществява с помощта на бутон или дистанцинно управление. Допълнително удобство за безопасността на вашата секционна врата е възможността за инсталирането на:

  • фотоклетки, сигнални лампи и UPS устройство.
  • Обезопасителни устройства против скъсване на въжета и пружини
  • Вградена спирачка в електромотора
Механизъм

Предимство при секционните врати е вграждането на пешеходна врата. Допълнителна екстра на секционните врати е, че те могат да бъдат частично или изцяло остъклени.

Ролетни индустриални врати

Ролетните врати са често използвани за индустриални отвори заради тяхната практичност. Ролетните врати се изработват по зададен размер. Предлагат се в няколко разновидности и конфигурации. Клиентите могат да избират какъв вид да бъде профилът за ролетната врата, нейният цвят, кутия. Освен всичко това ролетните врати могат да бъдат задвижвани ръчно или управлявани чрез мотор с помощта на бутон или дистанционно управление. Могат да се добавят и други устройства за автоматизиране и защита на ролетните врати. За повече информация свържете се с нашите консултанти.

Видове ролетни врати спрямо профилите:
  • ролетни врати с термоламел 77
Ролетна врата с термоламел 77

Предлага се в дървесна имитация златен дъб и орех, бяло и цветове по каталог RAL. Служи за по-добра изолация, която се постига благодарение на полиуретановата пяна между двете стени на ламела.

  • ролетни врати с плътен ламел 105
Ролетна врата с плътен ламел 105

Този ламел е най-разпространен и опростен.

  • ролетни врати с ветроупорен ламел
Ролетна врата с ветроупорен ламел

Ветроупорният ламел се ползва за индустриални отвори с големи ширини (4м и нагоре). Формата му предпазва ролетната врата от силни ветрове, които могат да я изхвърлят.