Секционни врати

Секционни гаражни врати

Секционна врата

Най–доброто решение, за дa внесете комфорт и уют във вашия дом е да изберете Секционната гаражна врата – топ моделът на гаражните врати! Изработена е от термо-панели на италианскaта фирма SICOM S.r.l. Дебелина на панела: 43мм по цялото сечение – най-дебелия панел на нашия пазар! Конструкцията им се състои от два слоя поцинкована галванизирана стоманена ламарина с полимерно покритие, осигуряващо доживотна гаранция против корозия. Пълнежът между тях е пенополиуретанова пяна с висока плътност, допринасяща за изключителната топлоизолация не само във вашия гараж, но и на вашия дом.

Схема

Kонструкция на секционните врати

Секционната гаржна врата се движи вертикално нагоре по релси. Над светлия отвор завива под прав ъгъл и в отворено положение застава хоризонтално под тавана. Панелите са производство на фирма Sicom, съчетаващи в себе си едновременно италиански дизайн и високо качество. Дебелината от 43мм е уникална за нашия пазар. Металната окомплектовка на секционните врати е производство на холандската фирма Doco International, наложила се на световния пазар като лидер в бранша. Металните части са изработени от галванизирана стомана, защитена от появата на корозия.

Устройство

Секционната врата се движи посредством торсионни   пружини, които балансират теглото й и   осигуряват лесно и безпроблемно отваряне/затваряне на вратата дори и на ръка. Животът на всяка пружина е 30 хиляди цикъла(отваряне-затваряне), гарантиран от прецизната тест-проверка на нашите технически лица.

Уникалното за нашите секционни врати е, че по дължината на всеки панел има вградени по два усилващи метални профила, които допринасят за допълнителната здравина на секционния

Устройство

Секционните панели притежават функцията Fingersafe, която предпазва от прищипване на пръсти, както отвън, така и отвътре.

Четирите страни на вратата са снабдени с допълнително гумено уплътнение, което допринася за високата топлоизолация. Освен това гуменото уплътнение предпазва още и от навлизането на така неприятните шум, прах, мръсотия, насекоми и други дребни вредители.

Контур на отваряне

Контур на отваряне на секционните гаражни врати зависи от пространството над светлия отвор до тавана (трегер).

Стандартен контур /SL/

Стандартен контур /SL/

Това е най-разпространения вариант, предназначен е за трегер от 300 мм предназначен е за трегер от 300 мм

Нисък контур / LH /

Нисък контур / LH /

- трегер по-малък от 300 мм. Минималното изискуемо разстояние над светлия отвор, на което може да завие секционната врата е 150 мм.

Дизайн на секционните врати

Секционните гаражни врати, които предлагаме се характеризират с многообразие от цветове и дизайн, задоволяващи и най-взискателните клиенти.

Стандартни цветове - бяло гладко, бяло дървесно, златен дъб, тъмен дъб и махагон

Дизайн 1
Дизайн 2

Нестандартни цветове

Нестандартни ветове

Всички панели могат да бъдат боядисани в цвят по желание и избор на клиента от цветовата гама RAL. Боите са специално разработени за секционните панели и са предвидени да издържат на атмосферни условия.

Всички цветове и модели панели са налични на склад, което е предпоставка за бърза реакция и експресен монтаж от страна на фирмата, а дължината на която се внасят позволява секционните врати да се изработват по конкретния отвор на клиента.

За да осигурим допълнителна светлина и комфорт във вашия гараж, може да вградим в секционния панел прозорци.Прозорците могат да бъдат изчистени или с допълнителни орнаменти.

Орнамент 1
Орнамент 2
Орнамент 3

За онези, които искат да използват максимално есетествената слънчева светлина в своя гараж, предлагаме изработката на остъклен панел Full Vision. Уникалното при нас е, че може да съчетаем функцията FingerSafe със Full Vision.Ние предлагаме на своите клиенти остъклен панел FullVision  за домашна секционна врата и едновременно да бъде обезопасен от прищипване на пръсти.

В секционните гаражни врати могат да бъдат вградени по-малки пешеходни врати, за допълнително улеснение при преминаване.

Секционните гаражни врати могат да се задвижват  ръчно, благодарение на балансиращите торсионни пружини, така и автоматично посредством двигател за автоматично отваряне с дистанционно управление.